KEJORA DI FESTIVAL MASAKAN WARISAN MELAKA

22 – 24 JULAI 2022 I JUMAAT – AHAD
Pihak KEJORA telah julung kalinya menyertai lawatan Festival Masakan Warisan Melaka pada 22 hingga 24 April 2022 di sepanjang Jalan Kota, Melaka, Bandaraya Bersejarah. Majlis perasmian Festival Masakan Warisan Melaka telah disempurnakan oleh YBhg. Datuk Salhah Binti Salleh, Pegawai Kewangan Negeri Melaka.
Festival Masakan Warisan Melaka ini merupakan acara tahunan Negeri Melaka yang menampilkan lebih 30 hidangan tradisi daripada pelbagai etnik untuk dijamu kepada pengunjung yang hadir. Festival pada tahunan ini telah disertai dengan lebih dari 60 gerai dari pelbagai agensi kerajaan, muzium-muzium di Malaysia mahupun Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO). KEJORA telah mengenengahkan produk -produk usahawan bimbingan KEJORA seperti ieja Marketing dan Raffe.
Selain itu, pihak KEJORA juga menyediakan 100 sampel masakan setiap hari yang bertemakan “Masakan Johor” antaranya Belangkas Masak Sambal, Asam Pedas, Air Kathira, dan Soto.
Pihak KEJORA juga ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada Perbadanan Muzim Melaka (PERZIM) kerana telah memberi peluang kepada pihak KEJORA menyertai Festival Warisan Melaka pada kali ini.