KURSUS PEMBUATAN GUBAHAN HAMPER DAN DEKORASI REBEN SIRI 2

Di dalam meningkatkan lagi kemahiran usahawan dalam wilayah KEJORA, satu Kursus Pembuatan Gubahan Hamper dan Dekorasi Reben Kursus Siri 2 ini telah diadakan pada 6-8 April 2023 bertempat di Berjaya Waterfront Hotel, Johor Bahru. Kursus ini telah berjaya dihadiri seramai 20 orang peserta.
Kursus ini merupakan program lanjutan daripada siri pertama yang telah diadakan pada 26-28 Ogos 2022 . Ia merupakan salah satu inisiatif KEJORA untuk memperkasakan para usahawan dalam membina kerjaya di dalam bidang perniagaan gubahan hamper dan dekorasi reben. KEJORA juga telah melantik Tetuan Qu Studio untuk mengendalikan kursus tersebut. Di dalam kursus ini para peserta diajar dan diberikan pendedahan tentang teknik kemahiran dalam menyediakan ‘Fresh Flower Bouquet’, ‘Hot Air Balloon’ dan ‘Opening Ceremony Decoration’ dengan menggunakan gubahan mengikut trend terkini yang mampu menjana pendapatan usahawan. Para usahawan amat gembira dan berpuashati dengan kursus yang dianjurkan ini kerana banyak memberi manfaat kepada mereka khususnya dalam meningkatkan produk perniagaan dan ianya menawarkan perkhidmatan baharu kepada pelanggan sekitar khususnya di kawasan desa.
Kursus ini diakhiri dengan upacara ucapan perasmian dan penyampaian sijil kepada para peserta yang telah disempurnakan oleh En. Mohd Fakharur Razziy bin Hazran, Ketua Unit Ekonomi dan Usahawan KEJORA. Diharapkan selepas kursus ini, peserta sudah boleh mengambil tempahan hamper hari raya, ‘surprise delivery’ untuk majlis hari lahir, hantaran pertunangan, perkahwinan melalui gubahan bunga, coklat dan lain-lain lagi.
Tahniah dan syabas kepada semua peserta.