KURSUS PENGUKUHAN INTEGRITI INTEGRITI KEJORA TAHUN 2023

Pada 12 Julai 2023, pihak Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) melalui Unit Integriti telah menganjurkan Kursus Pengukuhan Integriti bertemakan “Berintegriti dan Bermaruah” KEJORA bagi Tahun 2023 bertempat di Kompleks Pejabat SPRM Johor yang melibatkan Pegawai Kumpulan Pengurusan & Profesional dan Kumpulan Sokongan seramai 40 orang termasuk urusetia kursus.
Kursus ini telah disampaikan oleh Ps Salmiha binti Saidin dan PPs Mohd Hassan bin Sulaimi dari Unit Pendidikan Masyarakat (PenMas) SPRM Johor.
Antara objektif kursus ini adalah menekan keperincian berkaitan dengan empat kesalahan utama di Akta SPRM 2009 yang membawa kepada berlakunya ketirisan dalam proses perolehan. Peserta didedahkan dengan contoh-contoh kes sebenar berkaitan dengan rasuah dalam perolehan serta impak kepada individu, organisasi dan pembangunan ekonomi negara.
Selain itu, peserta juga berpeluang melawat fasiliti siasatan SPRM Johor seperti bilik rakaman bervideo (VIR), lokap dan kawad cam.
Tahniah kepada semua yang terlibat. Semoga dengan ilmu yang diperolehi dari kursus ini, akan memberikan manfaat kepada semua peserta.