KURSUS PENGURUSAN KEWANGAN DAN PERAKAUNAN BAGI PENERIMA SKIM BANTUAN EKONOMI PELANCONGAN (SBEP) WILAYAH KEJORA TAHUN 2023

KEJORA melalui Bahagian Pelancongan KEJORA telah menganjurkan Kursus Pengurusan Kewangan dan Perakaunan bagi penerima Skim Bantuan Ekonomi Pelancongan (SBEP) Wilayah KEJORA Tahun 2023 yang telah berlangsung selama dua hari bermula 10 dan 11 November 2023 bertempat di Felda Residence, Kuala Terengganu, Terengganu.
Kursus yang dianjurkan merupakan syarat wajib kepada penerima SBEP sebelum menerima bantuan kerana kursus ini memberi pendedahan kepada para peserta bagi mempersiapkan penerima bantuan dengan ilmu asas kewangan dan perakaunan, memberi kefahaman bagi menyediakan segala laporan pendapatan yang perlu dikemukakan kepada KEJORA, meningkatkan kualiti perkhidmatan yang akan disediakan oleh penerima serta kaedah pelaksanaan dan pemantauan SBEP.
Majlis penutup kursus telah disempurnakan oleh YBhg. Encik Daud bin Abd Rahman, Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) KEJORA menjalankan tugas Pengurus Besar KEJORA. Turut hadir Puan Suraya Hani binti Sharan Pengurus Pelancongan.
Semoga dengan penganjuran kursus ini, diharapkan semua peserta yang hadir dapat meningkatkan mutu kualiti dalam memperkasakan pengurusan dan perkhidmatan pengusaha-pengusaha pelancongan wilayah KEJORA serta memartabatkan sektor pelancongan di kawasan kampung masing-masing.