MAJLIS BERBUKA PUASA JPKK, PERTUBUHAN & ANAK YATIM SERTA SUMBANGAN AIDILFITRI ANAK YATIM WILAYAH KEJORA TAHUN 2023/1444H

16 April 2023, Punggai – Pada hari ini telah berlangsung Majlis Berbuka Puasa JPKK, Pertubuhan & Anak Yatim Serta Sumbangan Aidilfitri Anak Yatim Wilayah KEJORA Tahun 2023/1444H di Amerald Resort Hotel, Punggai, Kota Tinggi, Johor.
Majlis pada hari ini telah diserikan dengan kehadiran Pengurus Besar KEJORA, YBhg. Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus serta Pengurusan KEJORA. Di dalam ucapannya, YBhg. Dato’ menyatakan bahawa pada tahun ini seramai hampir 771 anak yatim Wilayah KEJORA akan menerima sumbangan duit raya dari Yayasan Kebajikan Anak Yatim Al-Husna Wilayah Johor Tenggara. Jumlah ini meliputi keseluruhannya berjumlah RM154,200.00.
Turut hadir adalah Pengerusi Yayasan Kebajikan Anak Yatim Al-Husna Wilayah Johor Tenggara, Tn. Hj. Hamzah bin Hj. Isa, Penghulu-penghulu Mukim Daerah Kota Tinggi & Kluang, Wakil Agensi Wilayah KEJORA, Pengerusi JPKK Wilayah KEJORA, wakil-wakil Pertubuhan serta anak- anak yatim Wilayah KEJORA.
Terima kasih kepada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.
Sebagai ingatkan kepada semua di dalam Surah Al-Isra’ ayat 26 dan 27 menyatakan “kerana sesungguhnya orang yang boros itu adalah saudara syaitan dan syaitan itu sangat ingkar kepada Tuhannya”. Hendaklah kita bersederhana dalam apa jua keadaan termasuk Hari Raya yang bakal menjelma.