BENGKEL PERMUKIMAN HALATUJU PELAKSANAAN PROJEK/ PROGRAM PEMBANGUNAN KEJORA TAHUN 2023

Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah mengadakan Bengkel Pemukiman Halatuju Perlaksanaan Projek/Program Pembangunan KEJORA Tahun 2023 di Hatten Hotel, Melaka Bandaraya Bersejarah dari 29 hingga 31 Januari 2023.
Bengkel yang dirasmikan oleh Pengurus Besar KEJORA, YBhg. Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus turut dihadiri oleh Pengurusan Kanan, Pengurus-Pengurus Bahagian, Ketua-Ketua Unit serta pegawai projek dari setiap bahagian.
Di dalam ucapan perasmian dan pembukaan, Pengurus Besar telah memaklumkan bahawa bengkel ini adalah bertujuan untuk membincangkan perancangan dan pelaksanaan setiap projek/ program pembangunan tahun 2023 bagi memastikan keberkesanan pelaksanaan dan pencapaian prestasi yang cemerlang. Sebagai rekod, peruntukan yang diluluskan bagi tahun 2022 berjumlah RM37.6juta manakala sebanyak RM4.6juta telah dikenakan sekatan yang menjadikan peruntukan dipinda berjumlah RM33.0 juta.
Beliau menyambung, jumlah keseluruhan projek bagi tahun 2022 adalah sebanyak 19 projek meliputi 16 projek fizikal dan 3 projek bukan fizikal. Prestasi perbelanjaan KEJORA sehingga 31 Disember 2022 sebanyak 97.58% dengan perbelanjaan komited terkini sebanyak RM32.20juta.
Untuk tahun 2023 ini, Pengurusan KEJORA telah meletakkan sasaran 100% perbelanjaan dan berharap agar semua anggota KEJORA mengambil tugas dan tanggungjawab dalam merealisasikan sasaran perbelanjaan ini.
Tahniah kepada semua yang terlibat dalam membantu membangunkan Luar Bandar di Wilayah Johor Tenggara sama ada secara langsung atau tidak langsung.