KEJORA BANTU SAKTI KE PERTANDINGAN ROBOTIK ANTARABANGSA DI GERMAN

KEJORA pada hari ini telah menyampaikan sumbangan kepada Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi (SAKTI) bagi pasukan robotik SAKTI ke Pertandingan World Robot Olympiad (WRO) 2022 yang bermula pada 14 hingga 22 November 2022 di Dortmund, German.
SAKTI yang diwakili oleh 3 orang pelajar Tingkatan 3 dengan diiringi oleh seorang guru pengiring, dijangka akan berlepas ke German pada 14 November 2022 ini dengan misi Juara Kategori Junior Robotik. WRO2022 akan disetai lebih dari 70 buah negara di dunia.
Pada majlis ini, Pengurus Besar KEJORA, YBhg. Dato’ Hj Mohd Rusdi bin Mohd Darus menasihatkan kepada peserta agar dapat memberikan sepenuh komitmen serta mendengar arahan guru pembimbing. Di samping itu juga, beliau menambah agar menjaga imej negara serta nama baik sekolah serta KEJORA.
Di dalam majlis ini juga, Pengurus Besar KEJORA telah menyerahkan peruntukan sebanyak RM33,246.00 serta bendera Jalur Gemilang kepada peserta yang terlibat.
Turut hadir pada sesi penyerahan ini ialah Penolong Pegawai Pendidikan, Bahagian Pembangunan Bakat Murid, Pejabat Pendidikan Daerah Kota Tinggi, Tn. Hj. Ishak bin Ismail, Penolong Kanan (Pentadbiran) SAKTI, Hj. Md Zain bin Dekan, Pengurusan Kanan KEJORA, guru-guru pembimbing serta ibu bapa peserta.
Tahniah kepada SAKTI serta ibu bapa yang telah banyak bekerja masa, tenaga dan kewangan dalam memastikan penyertaan ke pertandingan ini menjadi kenyataan.