KEJORA GAH DI SAMBUTAN HARI KEBANGSAAN KE-66 PERINGKAT NEGERI JOHOR

Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah menyertai perbarisan sempena Sambutan Kemerdekaan Ke-66 Peringkat Negeri Johor yang berlangsung di Simpang Renggam, Kluang pada 31 Ogos 2023.
Perarakan pada tahun ini telah disertai seramai 118 kontinjen, merangkumi pelbagai agensi kerajaan, swasta, badan beruniform dan institusi pendidikan di Johor.
Didalam ucapan YAB Menteri Besar Johor, beliau berpesan kepada seluruh Bangsa Johor, supaya sama-sama berganding bahu untuk memajukan Negeri Johor, selain tidak melupakan jasa dan pengorbanan pejuang tanah air dan generasi terdahulu, yang tidak gentar berjuang memerdekakan negara.
Selain itu juga, beliau menambah keharmonian, perpaduan, kerjasama, dan sifat saling hormat menghormati, perlu menjadi tunjang kepada keamanan negara, serta penghayatan kepada Perlembagaan Persekutuan dan Rukun Negara yang menjadi asas pembentukan sebuah negara merdeka dan berdaulat.
Di dalam perbarisan kali ini, Kontinjen KEJORA menampilkan pakaian kemeja batik dan baju kurung kebangsaan berwarna merah sebagai tema utama serta diketuai oleh En. Mohd Nazri bin Mohd Saman.
Turut hadir menyaksikan perarakan ini ialah, Setiausaha Kerajaan Johor, YB Tan Sri Dato’ Dr. Haji Azmi Rohani; Speaker Dewan Negeri Johor, YB Datuk Dr Haji Mohd Puad Zarkashi; Ahli Parlimen Simpang Renggam merangkap ADUN Benut, Dato’ Ir Haji Hasni Mohammad; Ahli-Ahli Majlis Kerajaan Negeri Johor; Ketua-Ketua Jabatan Negeri, Persekutuan, Badan Berkanun dan Agensi.
MERDEKA!!!
MERDEKA!!!
MERDEKA!!!