KEJORA HANTAR SUKARELAWAN KE GERAKAN PASCA BANJIR 2024 DAERAH KOTA TINGGI

KOTA TINGGI, 12 Januari 2024 – KEJORA telah menghantar skuad Sukarelawan KEJORA seramai 14 orang bagi menyertai Gerakan Pasca Banjir Daerah Kota Tinggi, Johor Darul Takzim.
Pada hari pertama ini, Skuad Sukarelawan KEJORA telah diketuai oleh Pengurus Perancang Bandar & Pembangunan Projek, Encik Yusrihan bin Jusak bersama Penyelaras Pasukan, Encik Zainulariffin bin Abd Razak telah sama-sama membantu membersihkan kawasan Taman Aman dan Taman Kota Mas, Kota Tinggi.
Untuk makluman, kerja-kerja pembersihan pasca banjir daerah ini merupakan penyelarasan di bawah Pusat Gerakan Pasca Banjir Daerah Kota Tinggi yang dipimpin oleh Yang Dipertua Majlis Daerah Kota Tinggi, Encik Mohammad Nazrul bin Abd Rahim, merangkap Pengerusi Jawatankuasa Kecil Pusat Gerakan Pasca Banjir Daerah Kota Tinggi.
Turut hadir dalam majlis pelancaran pada pagi ini adalah Timbalan Setiausaha Kerajaan Johor (Sukan, Belia dan Sukarelawan), Yang Berhormat Dato’ Haji On bin Jabbar@Jaafar, Pegawai Daerah Kota Tinggi, Tuan Haji Ahmad Nazir bin Haji Mohd Nasir dan Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pengerang, YBrs. Puan Hajah Zihan binti Ismail.
Selain dari Skuad Sukarelawan KEJORA, Gerakan Pasca Banjir 2024 turut disertai oleh pelbagai agensi Negeri dan Persekutuan iaitu Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB), Majlis Bandaraya Iskandar Puteri (MBIP), Majlis Perbandaran Pengerang (MPP), Majlis Perbandaran Muar (MPM), Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Pejabat Kesihatan Daerah Kota Tinggi, Majlis Belia Negeri Johor, sukarelawan Universiti Teknologi Malaysia (UTM), SAFWA, SATRIA dan Swcorp.