KEJORA SEDIA PERUNTUKAN PROGRAM KECEMERLANGAN PENDIDIKAN (PKP)

BANDAR PENAWAR, 18 Januari – KEJORA melalui Bahagian Pembangunan Sosial & Pemajuan Desa (PSPD) telah mengadakan Latihan Penggunaan Sistem Pengurusan Sumbangan Pendidikan Wilayah KEJORA atau ringkasnya disebut EDURA di Dewan KEJORA, Bandar Penawar, Kota Tinggi, Johor.
Majlis telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Datin Paduka Hajah Hazlina binti Jalil, Pengurus Besar KEJORA. Di dalam ucapannya, Yang Berhormat Datin Paduka telah memaklumkan bahawa Sistem EDURA atau Educational KEJORA yang dibangunkan sepenuhnya oleh pihak KEJORA ini adalah satu sistem integrasi yang membolehkan pengurusan sumbangan pendidikan di dalam Wilayah KEJORA mudah diakses serta diseragamkan penggunaannya.
Beliau menambah, pada tahun 2024 ini, KEJORA melalui Bahagian PSPD telah memperuntukkan sebanyak RM250,000.00 bagi pelaksanaan Program Kecemerlangan Pendidikan (PKP) yang melibatkan 127 buah sekolah yang terdiri daripada 43 buah Sekolah Rendah, 26 buah Sekolah Menengah, 45 buah Sekolah Agama serta penambahan 7 buah Pusat Tahfiz di bawah Wilayah KEJORA.
Semoga dengan adanya sistem EDURA ini, akan memudahkan urusan sekolah di dalam Wilayah KEJORA dalam merangka aktiviti terbaik demi kemenjadian pelajar.