KEJORA TERIMA LAWATAN DELIGASI DARI UTM & JABATAN TANAH DAN SURVEI NEGERI SARAWAK

8 Jun 2023 (Khamis), Bandar Penawar – Pada hari ini, KEJORA telah menerima lawatan dari deligasi Universiti Teknologi Malaysia & Jabatan Tanah dan Survei Negeri Sarawak. Majlis dimulakan dengan ucapan aluan oleh YBhg. Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA. Seterusnya, taklimat pembangunan KEJORA telah disampaikan oleh En. Hanafi bin Jantan, Pengurus Perancangan Strategik.
Pengurus Besar KEJORA dalam ucapan aluannya memaklumkan mengenai kejayaan pembangunan KEJORA serta hala tuju baru kepada pembangunan luar bandar Wilayah KEJORA.
Puan Irene Wee, Timbalan Pengarah (Perancangan), Jabatan Tanah dan Survei Negeri Sarawak didalam ucapan balasnya menyatakan bahawa, kejayaan yang dicapai oleh KEJORA telah dijadikan sebagai penanda aras kepada lawatan ini dan beliau merasa kagum dengan pencapaian 50 tahun pembangunan KEJORA. Beberapa pandangan dan perbincangan dalam menentukan hala tuju perancangan Negeri Sarawak juga telah dilontarkan di dalam lawatan ini.
Deligasi UTM dan Jabatan Tanah dan Survei Negeri Sarawak seterusnya di bawa melawat Muzium Nelayan Tanjung Balau dan diberikan taklimat mengenai muzium nelayan serta pembangunan Pantai Tanjung Balau.
Semoga dengan adanya lawatan kerja ini, akan menjadi titik pertemuan awal dalam usaha KEJORA mewujudkan kolaborasi strategik antara agensi dan menjadi pemangkin untuk KEJORA terus berbakti dalam membangunkan modal insan serta pembangunan infrastruktur luar bandar yang sejahtera.