KURSUS ASAS PENGURUSAN PERNIAGAAN

Dalam usaha membantu dan mendekati usahawan baharu di wilayah KEJORA, Unit Ekonomi dan Usahawan KEJORA terus komited dalam membantu usahawan dengan pelbagai segmen bantuan seperti sewaan ruang niaga,geran peralatan,geran pembungkusan,aktiviti promosi serta kursus latihan yang bersesuaian untuk terus kekal di pasaran. Maka, pada 25-27 Mei 2023 KEJORA telah menganjur Kursus Asas Peniagaan bertempat di Bayu Balau Beach Resort, Penawar.
Seramai 20 peserta telah menyertai kursus ini serta dibimbing oleh tenaga pengajar dan perunding Tetuan RKAY Biz Enterprise yang dilantik oleh pihak KEJORA. Semua peserta yang baharu telah diberikan ilmu pengetahuan,asas-asas perniagaan dan membuat pendaftaran perniagaan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) bagi membolehkan para usahawan melangkah lebih jauh lagi dalam mendapatkan bantuan dan sokongan perniagaan di masa hadapan.
Majlis Perasmian Penutupan Kursus Asas Perniagaan ini telah dirasmikan oleh En Mohd Fakharur Razziy Bin Hazran (Ketua Unit Ekonomi dan Usahawan, KEJORA). Diharapkan, kursus seumpama ini dapat meningkatkan motivasi diri usahawan untuk lebih berjaya dan berkongsi pengalaman dengan rakan-rakan seperjuangan mereka agar sentiasa bersyukur dengan peluang yang disediakan dan bersikap positif pada setiap cabaran semasa. Syabas dan tahniah kepada para peserta.