KEJORA – UTHM TERUS MENEROKA BIDANG BARU

28 Mei 2023, Bandar Penawar – Pada hari ini, Pengurusan KEJORA telah menerima taklimat APEL dari pihak UTHM melalui Pusat Pembelajaran Berterusan dan APEL. YBhg. Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA telah mempengerusikan sesi taklimat ini.
Taklimat UTHM telah disampaikan oleh YBrs. Dr Zahrul Akmal bin Damin, Pengarah Pusat TRANSFORM UTHM. Didalam sesi perbincangan, Pihak KEJORA berpandangan, APEL ini dijangka boleh dimanfaatkan kepada penduduk luar bandar terutama anak-anak Wilayah KEJORA yang ingin menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Pihak KEJORA akan meneliti setiap aspek yang dibincangkan dan perbincangan lanjut akan dibuat selepas daripada penelitian dan pengkhususan dari KEJORA.
Turut hadir pada taklimat ini ialah YBrs. Puan Marlina binti Amir, Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan) KEJORA, YBrs. Dr. Mohd. Hanif Jofri, Ketua Jabatan APEL.C UTHM, YBrs. Dr. Fauziah binti Ani serta YBrs. Dr. Norizan Rameli dari Pusat TRANSFORM UTHM serta Pengurusan Kanan KEJORA.
Semoga kerjasama yang terjalin ini kekal dan menjadi pemangkin untuk membentuk kerjasama strategik antara KEJORA dan UTHM.