KURSUS PENGURUSAN ACARA WILAYAH KEJORA TAHUN 2022.

Alhamdulillah! Bersyukur kepada Allah swt di atas kurniaan dan rahmatNya, Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) melalui Bahagian Pelancongan telah berjaya menganjurkan Kursus Pengurusan Acara kepada 16 peserta yang terdiri dari kalangan Operator Produk Pelancongan & Pengusaha Homestay Wilayah KEJORA pada 18 hingga 20 Ogos 2022 bertempat di Tamu Hotel & Suites, Kuala Lumpur.
Kursus yang dikelolakan oleh pihak Vision Consultant ini diadakan bagi memberi pendedahan kepada para peserta tentang strategi dan kaedah yang berkesan dalam penganjuran sesuatu acara di dalam wilayah Kejora yang secara tidak langsung dapat memanfaatkan keunikan setiap produk pelancongan di kawasan masing-masing.
Majlis Penutupan kursus telah dirasmikan oleh Puan Suraya Hani bt. Sharan, Pengurus Pelancongan selaku wakil rasmi Pengurus Besar KEJORA.
Semoga dengan penganjuran kursus ini, dapat meningkatkan mutu kualiti dalam memperkasa pelancongan desa Wilayah KEJORA serta memartabatkan sektor pelancongan di kawasan kampung masing-masing agar matlamat pelancongan berasaskan komuniti (Community Based Tourism) dapat dicapai dengan jayanya. Syabas kepada semua peserta!