KURSUS TAKTIKAL PEMASARAN DAN JUALAN DIGITAL VIRAL BAGI PERUSAHAAN MIKRO, KECIL DAN SEDERHANA

Pukat rantau telah tersadai,
Pukat dimuat dalam jongkong,
Adat merantau mencari pandai,
Adat berniaga mencari untung.
Teknologi telah mengubah cara usahawan di dalam wilayah KEJORA untuk menjalankan perniagaan khususnya bagi meningkatkan jualan ke tahap optimum. Kehadiran produk atas talian telah menjadi salah satu saluran penting untuk mempromosikan barangan dan perkhidmatan yang ditawarkan, oleh itu, selaras dengan inisiatif tersebut, Kursus Taktikal Pemasaran da Jualan Digital Viral Bagi Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana dilihat dapat meningkatkan kemahiran dalam pengiklanan selain membantu mengimbangi kemungkinan apabila bersaing untuk perniagaan.
Justeru itu, KEJORA melalui Unit Ekonomi dan Usahawan bersama-sama Persatuan Peruncit dan Pembekal Malaysia (MYBUSRA) telah mengadakan Kursus Taktikal Pemasaran dan Jualan Digital Viral Bagi Perusahaan Mikro, Kecil dan Sederhana pada 9-11 Mac 2023 (Khamis-Sabtu) bertempat di Holmes Hotel, Gelang Patah, Johor Bahru. Seramai 20 usahawan wilayah KEJORA dari kategori makanan, perkhidmatan dan kraf telah menyertai kursus ini. Kursus ini juga merupakan kesinambungan kepada peserta yang telah menerima geran dan bantuan daripada pihak KEJORA bagi tahun 2022&2023.
Kursus ini telah sempurnakan oleh En Mohd Fakharur Razziy Bin Hazran, Ketua Unit Ekonomi dan Usahawan. Turut bersama En Riswardi Bin Abd Razak, Yang Dipertua MYBUSRA.
TAHNIAH DAN SYABAS.