LAWATAN PEMANTAUAN PROJEK PEMBANGUNAN RMKe-12 PEJABAT PEMBANGUNAN NEGERI JOHOR KE KEJORA

Pada hari ini, pihak Pejabat Pembangunan (SDO) Negeri Johor yang diketuai oleh YBrs. Tuan Haji Rahman bin Mohd Din, Pengarah Pembangunan Negeri Johor, Unit Penyelarasan Pelaksanaan, Jabatan Perdana Menteri (ICU JPM) telah mengadakan Lawatan Pemantauan Projek Pembangunan RMKe-12 di bawah KEJORA.
Delegasi Pejabat SDO telah disambut mesra YBhg. Dato’ Haji Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA dan Encik Mohd Hanafi bin Jantan, Pengurus Perancangan Strategik. Sesi lawatan dimulakan dengan sesi taklimat dan pembentangan 3 projek di bawah KEJORA iaitu Pembangunan Infrastruktur Tanjung Balau Fasa 2, Pembangunan Pelancongan Warisan Pulau Tanjung Surat dan Pembinaan Premis Industri Kecil Dan Sederhana (IKS), Bandar Penawar. Selain itu, KEJORA juga mendapatkan turut mendapatkan pandangan, nasihat dan cadangan penyelesaian bagi pelaksanaan projek-projek pembangunan KEJORA yang sedang dan akan dilaksanakan.
Sesi Lawatan Pemantauan diakhiri dengan lawatan ke Projek Pembinaan IKS Bandar Penawar. Turut serta dalam Lawatan Pemantauan ini adalah Puan Noor Idayu binti Othman, Encik Hasbullah bin Mat Taib dan Encik Tahiruddin bin Abdul Hadi daripada Seksyen Pemantauan Dan Penilaian SDO Negeri Johor serta pegawai KEJORA yang terlibat.