MAJLIS PERASMIAN PAVILION NEGERI JOHOR SEMPENA MAHA 2022

6 OGOS 2022 I SABTU
Majlis Perasmian Pavilion Negeri Johor sempena #MAHA2022 telah dilangsungkan dengan jayanya. Majlis telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Dato’ Zahari bin Sarip, Pengerusi Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani & Kemajuan Luar Bandar Negeri Johor.
Dalam ucapannya, beliau menyatakan bahawa Pavilion Johor adalah sebuah platform manifestasi pembangunan dan kemajuan sektor pertanian Negeri Johor dalam mempersembahkan kepada para pengunjung yang hadir ke #MAHA2022. Pavilion Johor ini disertai oleh 19 jabatan dan agensi yang diterjemahkan melalui 5 sektor iaitu Sektor Dasar Agromakanan Negeri Johor, Sektor Tanaman & Komoditi, Sektor Perikanan, Sektor Agropelancongan dan Sektor Veterinar. Selain itu, terdapat juga penglibatan daripada 14 usahawan industri asas tani (IAT).
Dalam menarik pengunjung untuk ke Pavilion Johor ini, KEJORA telah ditugaskan sebagai Jawatankuasa Tarikan Pengunjung. Pebagai demonstrasi, pertandingan, taklimat, kuiz dan permainan telah disediakan untuk pengunjung yang bakal mengunjungi Pavilion Johor. Selain itu juga, Anak Syarikat KEJORA iaitu KEJORA Agro Sdn Bhd juga menyertai #MAHA2022 di Dewan Agrobisness dalam mempromosikan perniagaan serta produk pertanian mereka.
Turut hadir dalam majlis perasmian ini ialah, Yang Berhormat Tuan Mohd Hairi bin Mad Shah, Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan, Pembangunan Usahawan, Koperasi dan Sumber Manusia Negeri Johor. Manakala Pengurus Besar KEJORA iaitu Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus juga telah hadir di perasmian ini.