MAJLIS PENYERAHAN JETI PELANCONGAN KAMPUNG LINTING

7 OGOS 2022 I AHAD I 1.00 PETANG
Pada hari ini telah berlangsung Majlis Penyerahan Jeti Pelancongan Kampung Linting kepada JPKK Kampung Tanjung Surat. Majlis telah dihadiri oleh Yang Berhormat Tuan Aznan bin Tamin, ADUN Tanjung Surat, YBhg. Dato’ Hj Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA, Pengurusan KEJORA, En. Amin bin Abd Rahman, Pengerusi JPKK Kampung Tanjung Surat serta penduduk setempat.
YBhg. Dato’ Hj Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA dalam ucapannya menyatakan bahawa projek menaiktaraf & membina jeti pelancongan Kampung Linting ini telah bermula pada 15 Ogos 2021 dan telah siap sepenuhnya pada 24 Mei 2022 dengan kos keseluruhan hampir RM750,000.00. Panjang jeti adalah 150 meter dan dibina menggunakan teknologi terkini serta mampu bertahan selama 20 tahun.
Yang Berhormat Tuan Aznan bin Tamin, ADUN Tanjung Surat pula dalam ucapannya berharap agar jeti ini digunakan sebaiknya serta berharap agar penduduk Kampung Tanjung Surat untuk sama-sama menjaga jeti ini. Janganlah diletakkan bot-bot nelayan, kerana ia akan mencacatkan pemandangan ketika pelancong datang ke pulau ini. Selain itu juga, adalah menjadi hasrat beliau agar Pulau Tanjung Surat ini akan menjadi ikon pelancongan kepada DUN Tanjung Surat.