MAJLIS SEKALUNG BUDI, SEJAMBAK KASIH LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA

MAJLIS SEKALUNG BUDI, SEJAMBAK KASIH
LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA
5 November 2023 (Ahad) – Majlis Sekalung Budi Sejambak Kasih, Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah diadakan pada hari ini di Dewan KEJORA, Bandar Penawar.
Majlis Sekalung Budi Sejambak Kasih ini diadakan bagi meraikan YBhg. Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Mantan Pengurus Besar KEJORA serta YBhg. Datin Norasikin binti Noordin, Mantan Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kecil KEJORA yang telah tamat tempoh perkhidmatan di KEJORA. Untuk makluman, tempoh perkhidmatan YBhg. Dato’ adalah bermula 15 September 2021 hingga 14 September 2023.
Di dalam ucapan Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan), YBrs. En. Daud bin Abd Rahman, beliau mewakili Pengurusan serta anggota KEJORA mengucapkan terima kasih kepada YBhg. Dato’ dan Datin di atas komitmen serta sumbangan yang diberikan sepanjang di KEJORA. Di dalam ucapan balas, YBhg. Dato’ menyatakan bahawa komitmen yang ditunjukkan oleh anggota KEJORA di dalam apa jua aktiviti ataupun program KEJORA tidak pernah dilihat sepanjang beliau bertugas di mana-mana jabatan sebelum ini. KEJORA adalah yang agensi yang terbaik.
Sebelum itu, turut diadakan adalah majlis perhimpunan bulanan yang mana ucapan dan amanat telah disampaikan oleh Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) Menjalankan Tugas Pengurus Besar, YBrs. En. Daud bin Abd Rahman. Di dalam ucapan & amanah pengurusan, beliau mengingatkan akan 4 perkara utama iaitu:-
1. Anjakan KEJORA ke arah KEJORA baru
2. KEJORA perlu bermatlamat menjadi organisasi yang berasaskan prestasi
3. Pembangunan sukan anggota KEJORA
4. Menambah baik hubungan antara jabatan
Majlis pada hari ini turut dihadiri oleh Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan), Pn. Marlina binti Amir, Timbalan Pengerusi II, Puspanita KEJORA, YBrs. Pn. Rasidah binti Saring, Pengurusan Kanan KEJORA, Anggota KEJORA serta Pengurusan Kejora Development Holding Sdn Bhd.
“Ingat lah kita tidak boleh melihat jawatan itu sebagai satu tasyrif atau kemuliaan, tetapi ianya adalah bersifat taklif iaitu tanggungjawab dan amanah yang bakal dipersoalkan. Justeru, ianya bukan boleh dibangga-banggakan” – YB Tan Sri Dato’ Dr Hj Azmi bin Rohani, Setiausaha Kerajaan Johor merangkap Pengerusi KEJORA.