PENGURUS BESAR KEJORA TERIMA KUNJUNGAN HORMAT PEJABAT PENDIDIKAN DAERAH KOTA TINGGI & GURU SMK PENGERANG UTAMA

13 MAC 2023 I SELASA
YBhg. Dato’ Hj Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA telah menerima kunjungan hormat wakil dari Pejabat Pendidikan Daerah Kota Tinggi dan guru SMK Pengerang Utama di bilik Pengurus Besar KEJORA, Bandar Penawar.
Kunjungan hormat ini adalah sempena program-program berikut:-
1. Majlis Anugerah Kualiti & Inovasi Pendidikan Daerah Kota Tinggi oleh PPD Kota Tinggi
Penyerahan sijil penghargaan kepada Pengurus Besar KEJORA atas kerjasama dan sumbangan bagi meraikan Majlis Anugerah Kualiti & Inovasi PPD Kota Tinggi yang telah diadakan pada 31 Januari 2023 di Dewan SJKC Mawai, Kota Tinggi.
2. Pertandingan Inovasi Peringkat Antarabangsa, Seoul International Invention Fair 2022 oleh SMK Pengerang Utama
SMK Pengerang Utama telah berjaya mengharumkan nama negara dengan mendapat Anugerah Bronze di Seoul International Invention Fair 2022 bertempat di COEX Convention Centre, Gangnam-Gu, Seoul, Korea Selatan pada 14 hingga 19 November 2022 dengan produk inovasi ciptaan 5 pelajarnya bertajuk Banana Stem Fiber Craft Technology (BSF CrafTech). Pertandingan ini melibatkan 477 penyertaan dari 16 negara berbeza.
Tahniah atas komitmen serta kejayaan yang ditempa. Pengurusan KEJORA mengucapkan tahniah atas kedua-dua program yang telah dijayakan.
Kejayaan tidak akan datang dengan mudah, tanpa adanya cabaran dan halangan. Hanya mereka yang berusaha dengan cekal dan tabah akan dijanjikan kejayaan yang sebenar.