PENGUSAHA HOMESTAY WILAYAH KEJORA TERUS DIBERI BIMBINGAN MELALUI PENGANJURAN KURSUS MENTORING AND COACHING HOMESTAY WILAYAH KEJORA TAHUN 2022

Pada 30 September hingga 2 Oktober 2022, pihak KEJORA melalui Bahagian Pelancongan telah menganjurkan Kursus Mentoring and Coaching Homestay Wilayah KEJORA (Kg. Mawai Baru dan Kg. Johor Lama) Tahun 2022 bertempat di Copthorne Hotel Cameron Highlands.
Seramai 14 orang peserta yang meliputi 6 pengusaha Homestay Kg. Johor Lama dan 8 pengusaha Homestay Kg. Mawai Baru telah dipilih mengikuti kursus ini di bawah bimbingan Deklamasi Solution Services.
Kursus ini yang akan berlanjutan selama dua bulan memberi penekanan terhadap bimbingan dan tunjuk ajar kepada pengusaha-pengusaha homestay tentang cara kaedah pengurusan homestay yang betul yang meliputi Persediaan Psikologi, SWOT peserta Homestay, Persediaan Fizikal (Infrastruktur), Sesi hands On, Pelan pemasaran Homestay dan Rancangan Jangka Panjang.
Majlis penutupan telah disempurnakan oleh Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) YBrs. Encik Daud bin Abd Rahman selaku wakil rasmi Pengurus Besar KEJORA. Turut hadir ialah Pengurus Pelancongan, Puan Suraya Hani binti Sharan.
Semoga dengan penganjuran kursus ini, diharapkan semua peserta yang hadir dapat meningkatkan mutu kualiti dalam memperkasakan homestay wilayah KEJORA serta bertindak sebagai agen pelancongan di kawasan kampung masing-masing agar lebih maju dan berkesan.