PENYERTAAN USAHAWAN KEJORA DALAM KOMUNITIKRAF KELUARGA MALAYSIA 2021

Penyertaan Usahawan KEJORA dalam Komuniti Kraf Keluarga Malaysia 2021
Komuniti Kraf Keluarga Malaysia (KKKM 2021) merupakan satu program dan komitmen Kerajaan menggalakkan komuniti warga Malaysia menghayati dan melibatkan diri secara langsung dalam pembangunan dan pelaksanaan dasar dengan berkesan.
KKKM 2021 ini telah dijalankan pada 1 Disember 2021 hingga 6 Disember 2021 dengan tiga (3)orang penyertaaan usahawan daripada Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) iaitu Norli Creation (Puan Norida binti Dahlan), Ranorm Batik Creation (Puan Maimunah binti Yaacob) dan JM Jarum Emas (Puan Jamilah binti Yahya).
YB Datuk Seri Dr. Santhara J.P selaku Timbalan Menteri Kementerian Pelancongan Seni dan Budaya di Komples Kraf Kuala Lumpur telah merasmikan KKKM 2021 ini dengan jayanya. Alhamdullilah, Puan Norida binti Dahlan yang merupakan Pengusaha Norli Creation telah menerima Insentif Pembangunan Usahawan Kraf Tahun 2021 daripada Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia iaitu Bantuan Mesin dan Peralatan semasa hari perasmian 3 Disember 2021 berlangsung.
Aktiviti yang dilaksanakan sepanjang KKKM tersebut termasuk pameran dan jualan produk komuniti kraf, aktiviti demonstrasi penghasilan produk komuniti kraf, jualan jumbo, seminar dan sesi komuniti kraf bersama usahawan ‘Craft Champion’
Tahniah diucapkan kepada Usahawan Kluster Kraf KEJORA.