PROGRAM AKRAB KOMUNITI WILAYAH KEJORA ZON KLUANG

9 Disember, Layang-Layang – Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) melalui Bahagian Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa (PSPD) dengan kerjasama JPKK Kampung Paya, Layang-Layang, Kluang telah melaksanakan Program Akrab Komuniti Wilayah KEJORA Zon Kluang bertempat di Stadium Mini Layang-layang, Kluang.
Program Akrab Komuniti Wilayah KEJORA Zon Kluang ini bertujuan untuk memperkasakan dan mengaktifkan peranan Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) wilayah KEJORA serta memperkasakan golongan komuniti di kawasan kampung Wilayah KEJORA melalui pengisian aktiviti sosial dan komuniti seperti aktiviti sukan kepada setiap golongan masyarakat.
Majlis perasmian penutup telah disempurnakan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri Kawasan Layang-Layang, YB Tuan Hj. Abd. Mutalip Bin Hj. Abd. Rahim. Di dalam ucapannya, beliau mengucapkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam program Akrab Komuniti KEJORA Zon Kluang. Selain itu juga, beliau berterima kasih kepada KEJORA dan JPKK Kampung Paya yang telah berganding bahu untuk menganjurkan Program Akrab Komuniti Wilayah KEJORA Zon Kluang.
Sebagai wakil rakyat kawasan Layang-Layang, menjadi harapan beliau agar penganjuran program seperti ini dapat diteruskan pada masa hadapan yang mana beliau percaya bahawa program ini adalah sebahagian dari persediaan awal bagi Zon Kluang dalam menghadapi Karnival Sukan Wilayah KEJORA (KASWIRA) pada tahun 2024. Beliau meletakkan harapan yang tinggi kepada semua yang bakal terpilih untuk sama-sama berganding bahu dan bertekad untuk memberikan yang terbaik demi kelangsungan sukan Zon Kluang
Akrab Komuniti yang berlangsung selama satu hari ini telah disertai oleh 10 buah kampung di dalam Wilayah KEJORA yang berada di Zon Kluang yang melibatkan melibatkan 5 acara sukan iaitu Bola Jaring, Liga Penalti, Sepak Takraw, Badminton Beregu Wanita dan Memancing.
Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) berharap penganjuran Prorgam Akrab Komuniti Wilayah KEJORA Zon Kluang ini dapat merapatkan lagi ukwah dan hubungan silaturahim diantara masyarkat kampung bersama pihak KEJORA. Selain itu, ianya juga akan mewujudkan masyarakat yang sihat, berdaya saing serta berintelektual sesuai dengan peredaran zaman. Pihak KEJORA mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam penganjuran Prorgam Akrab Komuniti Wilayah KEJORA Zon Kluang.