PROGRAM PEMANTAPAN SAHSIAH BELIA – HARAPAN KASIH TAHUN 2023

Kampung SC Jaya Sepakat yang merupakan kampung WILAYAH KEJORA melalui Bahagian Pembangunan Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa (PSPD) KEJORA telah mengadakan Program Pemantapan Sahsiah Belia – Harapan Kasih Tahun 2023 pada 7 hingga 8 Disember 2023 bertempat di Dewan Terbuka Kg. SC Jaya Sepakat, Layang-layang, Kluang.
Program ini dilaksanakan bertujuan untuk memupuk kesedaran tentatif diri, menghargai diri sendiri serta menghormati hak diri orang lain dan memotivasikan diri para belia supaya belajar dengan lebih teratur dan menanam sikap cintakan ilmu pengetahuan.
Sepanjang program ini diadakan para belia disajikan dengan latihan berkumpulan, larian 3 kilometer, cara penyembelihan yang betul dan pengurusan jenazah.
Majlis perasmian penutup telah disempurnakan oleh Encik Mohd Fakhrur Razziy bin Hazran, Pengurus Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa. Beliau menyatakan bahawa belia adalah cermin negara pada masa hadapan dalam memainkan peranan penting untuk membantu meningkatkan ekonomi negara.
Bukan Itu sahaja, penganjuran program ini secara tidak langsung memberikan matlamat yang tinggi dalam pembentukan sikap yang positif, keyakinan diri dan sifat kepimpinan yang tinggi.
Tahniah dan syabas diucapkan kepada 40 belia Kg. SC Jaya Sepakat Di Wilayah KEJORA yang terpilih mengikuti program ini.