PROGRAM BINA INSAN (PBI) SIRI-2 TAHUN 2023

KEJORA melalui Bahagian Pembangunan Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa (PSPD) KEJORA telah mengadakan Program Bina Insan (PBI) Siri-2 Tahun 2023 pada 1 hingga 3 Disember 2023 bertempat di Anjung Janda Resort, Janda Baik, Pahang Darul Makmur.
Program ini dilaksanakan bertujuan untuk memberikan motivasi bagi membina sahsiah diri dan juga penerapan elemen kerohanian bagi membentuk keperibadian yang sihat, inovatif, produktif serta berdaya tahan dalam menghadapi segala cabaran sama ada terhadap diri, keluarga, masyarakat, agama, dan negara.
Majlis perasmian penutup telah disempurnakan oleh Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan), En. Daud Bin Abd Rahman. Di dalam ucapannya, beliau menyatakan bahawa belia adalah pemimpin masa hadapan negara yang memainkan peranan penting dalam membantu meningkatkan ekonomi negara.
Beliau menambah, seorang pemimpin yang baik dan beribawa adalah yang mengamalkan nilai-nilai murni dalam setiap aspek kehidupan dan apabila pemimpin menunjukkan sikap dan tauladan yang baik secara tidak langsung memberi aspirasi kepada pengikutnya untuk melakukan perkara yang sama.
Semoga penganjuran program ini dapat menyuntik semangat dan motivasi agar menjadi belia yang positif dan cemerlang dalam apa jua bidang yang diceburi.
Tahniah dan syabas diucapkan kepada 50 belia Wilayah KEJORA yang terpilih mengikuti program ini.