PROGRAM PEMENTORAN DESA 2023

2 Disember, Pengerang – Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) dengan kerjasama Bahagian Komuniti Desa KKDW pada hari ini telah mengadakan Program Pementoran Desa 2023 di Lake View, Pengerang, Johor.
Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Setiausaha Bahagian Komuniti Desa, En. Che Mohd Zulkifli bin Ismail. Didalam ucapannya beliau menyatakan usaha pembangunan kampung sentiasa diteruskan oleh pihak Kerajaan. Beliau turut menyatakan rasa bangga kerana program pementoran yang berjalan selama 6 bulan telah memberikan impak yang sangat baik kepada pembangunan modal insan dan juga pembangunan infrastruktur secara holistik.
Beliau juga menyatakan bahawa, Program Aspirasi Kampung Sejahtera Tahun 2024 juga akan diteruskan dengan menawarkan hadiah utama sebanyak RM30,000.00.
Untuk makluman, program Pementoran Desa 2023 bertemakan Road To Kampung Sejahtera adalah merangkumi Kampung Dato’ Abdul Ghani Othman sebagai kampung mantor. Manakala Kampung Bukit Raja & Kampung Punggai adalah Kampung Menti.
Turut hadir pada majlis penutupan ini ialah Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Komuniti Desa KKDW, Pn. Norashikin binti Mohamed Nawawi, Penghulu Mukim Pantai Timur, En. Md. Faizul bin Md. Fadhil, Ketua Unit Pengurusan Fasiliti, En. Norazmi bin Sahar, Ketua Unit Komunikasi Korporat En. Mohamad Azrul bin Hj. Shari, Penggerak-Penggerak Kampung WILAYAH KEJORA, Ketua-Ketua Kampung serta AJK² Program Kampung Pementoran.