MAJLIS SAMBUTAN HARI INOVASI, INTEGRITI DAN PSIKOLOGI KEJORA TAHUN 2023

30 November, Bandar Penawar – Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) pada hari ini telah mengadakan Sambutan Hari Inovasi, Integriti dan Psikologi KEJORA Tahun 2023 bertempat di Dewan KEJORA, Bandar Penawar.
Majlis perasmian Sambutan Hari Inovasi, Integriti dan Psikologi KEJORA Tahun 2023 telah disempurnakan oleh Encik Daud bin Abd Rahman, Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) KEJORA. Di dalam ucapannya, beliau menyeru agar inovasi yang dihasilkan oleh warga KEJORA ini diaplikasi di dalam tugasan seharian di KEJORA. Beliau menyeru untuk semua warga KEJORA melakukan dua (2) anjakan paradigma iaitu Mengadaptasi dan memanfaatkan teknologi semasa serta Memfokuskan kepada proses membentuk bakat terbaik dengan pemahaman dan pendekatan baharu.
Sambutan Hari Inovasi, Integriti dan Psikologi KEJORA Tahun 2023 dimulakan dengan sesi bual bicara bersama Ikon Integriti KEJORA iaitu Cik Rozeenanie binti Ismail dari Bahagian Hartanah dan ceramah integriti yang disampaikan oleh L/KPL Mohd Amirul Shazrin bin Azhar, Bahagian Integriti dan Pematuhan Standard, IPD Kota Tinggi bertajuk Integriti Dalam Penjawat Awam.
Di dalam majlis ini juga, turut disampaikan sijil penghargaan dan penyertaan kepada pemenang bagi pertandingan Integriti iaitu Kuiz Cepat, Tepat Integriti, Mencipta Poster Digital Integriti, Video TikTok Integriti, dan Anugerah Ikon Integriti KEJORA Tahun 2023.
Majlis diserikan lagi dengan meraikan pemenang bagi Anugerah Kualiti dan Inovasi KEJORA Tahun 2023 iaitu Anugerah Kualiti Pengurusan Inovasi, Anugerah Kualiti Pembudayaan Teknologi Maklumat, Anugerah Keselamatan Perlindungan dan Anugerah Kecekapan Tadbir Urus.
Tahniah kepada En. Mohd Irwan bin Badri, Penolong Akauntan, Bahagian Kewangan yang telah diangkat sebagai Ikon Integriti KEJORA Tahun 2023.
Kemuncak majlis pada hari ini adalah penyampaian Anugerah Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) KEJORA Tahun 2023. Johan KIK dirangkul oleh Kumpulan KIK CRYPTO COIN dari Bahagian Kewangan, tempat kedua dimenangi oleh Kumpulan KIK Ultimate dari Bahagian Pelancongan, tempat ketiga dimenangi oleh Kumpulan KIK Sinergi dari Bahagian Perancangan Strategik. Manakala persembahan terbaik telah dimenangi adalah Kumpulan KIK Omega-10 dari Unit Pengurusan Fasiliti dan projek harapan pula dimenangi oelh Kumpulan KIK Agro dari Bahagian Pertanian & Industri Asas Tani.
TAHNIAH diucapkan kepada semua pemenang serta terima kasih kepada semua yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung sepanjang Sambutan Hari Inovasi, Integriti dan Psikologi KEJORA Tahun 2023.
Berarak Awan Simbol Motivasi,
Dayung Sampan Tengah Telaga,
Ayuh Bersama Kita Berinovasi,
Demi Kemajuan Masa Hadapan.
Pohonan mawar rimbun di kali,
Redup mendamai tepian titi,
KEJORA sentiasa terus mengungguli,
Inovasi MADANI, Konsolidasi Produktiviti.
Innovation is not the product if logical thought, even though the final product is tied to a logical structure – Albert Einstein