PROGRAM PENDIGITALAN USAHAWAN DESA (PPU) SIRI 6 & ONBOARDING TAHUN 2023

Usahawan Bimbingan KEJORA telah menghadiri Program Pendigitalan Usahawan Desa Siri 6 (PPU) & Onboarding Tahun 2023 anjuran Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) pada 16-17 Oktober 2023 bertempat di Frazel Expo and Convention Hall, Alor Setar, Kedah.
Program ini telah dirasmikan oleh YBhg. Datuk Che Murad Sayang bin Ramjan, TKSU (D) KKDW. Turut hadir, YBrs. Encik Daud bin Abd Rahman, Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) menjalankan tugas Pengurus Besar KEJORA. Program yang menyasarkan 1,000 usahawan desa ini telah memberi pendedahan secara langsung dan praktikal kepada usahawan untuk memasarkan produk secara dalam talian melalui platform e-Dagang serta sebagai persediaan menghadapi perkembangan teknologi terkini dan situasi ekonomi semasa.
Rakan strategik Program Desamall yang turut menyertai PPU ini ialah Rural Capital Berhad, CELCOM, Shopee, Maybank, Bank Simpanan Nasional (BSN), Lazada, Maxis, Mesinkira, Fasspay, Bank Islam, PETRON, TikTok Malaysia, Troopers, Peasy dan IPvolusi.