MAJLIS AMANAT KETUA KONTINJEN KEJORA KE KEJOHANAN MAKSPEN KE-14 PUTRAJAYA TAHUN 2023

Majlis Amanat Ketua Kontinjen KEJORA ke Kejohanan Makspen 2023 telah diadakan di Lobi Utama, Ibu Pejabat KEJORA pada 15 Oktober 2023.
Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) Menjalankan Tugas Pengurus Besar, En. Daud bin Abd. Rahman adalah merupakan Ketua Kontinjen KEJORA dan beliau telah menyampaikan amanat kepada atlet-atlet yang akan akan mewakili KEJORA ke Kejohanan Makspen Putrajaya 2023. Didalam ucapannya, beliau telah mengingatkan kepada semua anggota KEJORA agar bermain dengan semangat kesukanan yang tinggi tanpa mengabaikan hubungan silaturrahim antara agensi. Memanglah semua pasukan hendak menang, tetapi jangan lah kerana emas sebutir, kita bermusuhan hingga ke akhir hayat.
Dengan kekuatan anggota seramai hampir 160 anggota, pasukan KEJORA akan menyertai hampir kesemua sukan dan acara yang dipertandingkan iaitu dengan penyertaan 14 acara daripada 15 acara yang dipertandingkan.
Pada majlis ini turut dibuat penyerahan bendera KEJORA kepada Pengurus Pentadbiran & Pengurusan Sumber Manusia Merangkap Timbalan Ketua Kontinjen KEJORA iaitu En. Mohd Ashek bin Mohd Hassan. Beliau juga akan mengetuai perbarisan di majlis perasmian sukan Makspen nanti.
Sebelum majlis amanat ini, turut diadakan adalah penyampaian sumbangan jersey pasukan takraw KEJORA yang disumbangkan oleh Pengerusi Sepak Takraw Negeri Johor merangkap Timbalan Pengerusi KEJORA iaitu YBhg. Dato’ Hj Abd. Halim bin Hj. Suleiman.
Selamat berjuang buat pasukan KEJORA ke Kejohanan Makspen ke-14 Putrajaya 2023. Semoga beroleh kejayaan!!!!
Kejayaan dicapai apabila seseorang itu menangguhkan kesenangan pada masa kini untuk mengusahakan matlamat jangka panjang – Tunku Mahkota Johor.