PROGRAM SEMARAK MERDEKA WILAYAH KEJORA TAHUN 2022

30 OGOS 2022 I SELASA I 12.00 TENGAH MALAM
Pada hari ini telah berlangsung Program Semarak Merdeka Wilayah KEJORA Tahun 2022 di Pantai Punggai. Program Semarak Merdeka ini dimulakan dengan pelepasan konvoi 65 buah motorsikal dari Ibu Pejabat KEJORA ke Pantai Punggai oleh YBhg. Dato’ Pengurus Besar KEJORA
Seterusnya, majlis perasmian telah disempurnakan oleh YB Tuan Aznan bin Tamin ADUN Tg. Surat. Turut hadir ialah YBhg Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA, Pengurusan Kanan KEJORA, Pengurus Bahagian & Ketua Unit, Wakil-Wakil Agensi serta belia-belia kawasan DUN Tg. Surat.
Selepas perasmian ini, pelbagai program sukan rakyat telah berlangsung antaranya pertandingan ting ting, permainan guli, sepak raga bulatan dan sebagainya. Selain itu, turut diadakan pertandingan karaoke lagu patriotik.
Di sebelah malam pula, KEJORA telah menampilkan 2 orang artis terkenal tanah air iaitu Ara Johari & Ronnie Hussain. Selain itu, turut memberikan persembahan adalah dari Damak Buskers, persembahan seni & kebudayaan dari kampung-kampung di dalam DUN Tg. Surat.
Kemuncak program malam ini adalah laungan Merdeka dari pengunjung yang diketuai oleh YB ADUN Tg Surat.
Semoga kemerdekaan yang dicapai ini akan terus berkekalan sampai bila-bila.