ROGRAM PEMBANGUNAN BAKAT & KEPIMPINAN (BAKAT) 2022

Program Pembangunan Kejora Soccer Kids Development merupakan salah satu program di bawah Program Pembangunan Bakat dan Kepimpinan (BAKAT) tahun 2022. Program ini bertujuan untuk mengenalpasti peserta di Wilayah KEJORA yang mempunyai potensi dan bakat untuk dikembangkan melalui program-program
yang dianjurkan oleh pihak KEJORA ke peringkat yang lebih tinggi.
Program Kejora Soccer Kids Development (KSKD) ini telah mula dilaksanakan bermula awal September 2022 bertempat di Stadium Juara SSTMI, Bandar Penawar sebanyak 16 sesi latihan yang melibatkan seramai 30 orang pelatih yang terdiri daripada 15 pelatih bawah 9 tahun dan 15 pelatih bawah 12 tahun.
Bagi melihat potensi semua pelatih pada hari ini 17.12.2022 (Sabtu) telah berlangsung Pertandingan Bola Sepak 4 Penjuru di bawah Program Pembangunan Kelab Bola Sepak Wilayah Kejora. Pihak Kejora telah menjemput 3 Pasukan iaitu Baka FC (Bandar Penawar), Santai FC (Kota Tinggi) dan Fetto FC (Melaka) untuk menyertai pertandingan yang julung kalinya diadakan.
Tahniah kepada semua pasukan yang telah berjaya menunjukkan semangat kesukanan serta permainan tektikal yang baik. Semoga program seperti ini dapat diteruskan demi memastikan kemenjadian pelatih-pelatih dapat dicapai.
Football with brains.