SAMBUTAN HARI INOVASI KEMENTERIAN KEMAJUAN DESA & WILAYAH (KKDW) TAHUN 2023

KEJORA telah menyertai Pameran Hari Inovasi KKDW pada hari ini bertempat di Dewan Lestari, Aras B1, Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah. Tiga (3) projek iaitu Sistem Laporan Kehadiran (SiLK) dari Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia, Smartmedia Inovasi Tanaman Hiasan Berpasu Di Kawasan Tertutup dari Bahagian Perancang Bandar dan Desa dan Sistem Permohonan Rumah KEJORA (EHOURA) dari Bahagian Hartanah telah turut serta dalam Pertandingan Anugerah Kualiti dan Inovasi KKDW 2023 bagi Kategori Anugerah Horizon Baharu Kumpulan Inovasi & Kreatif (KIK) KKDW 2023, Anugerah Inovasi Perkhidmatan Awam (Teknikal) dan Anugerah Inovasi Perkhidmatan Awam (Pengurusan Madani).
Alhamdulilah, KEJORA telah mendapat tempat KEDUA bagi projek Sistem Laporan Kehadiran (SiLK) dan tempat KETIGA bagi Smartmedia Inovasi Tanaman Hiasan Berpasu Di Kawasan Tertutup . Hadiah telah disampaikan oleh YBhg. Dato’ Sri Ramlan bin Dato’ Harun selaku Ketua Setiausaha KKDW kepada Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) KEJORA, Encik Daud bin Abd Rahman. Turut serta, Puan Marlina binti Amir, Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan) KEJORA dan Encik Mohd Ashek bin Mohd Hassan, Pengurus Bahagian Pentadbiran dan Pengurusan Sumber Manusia.
Sekalung TAHNIAH dan SYABAS diucapkan kepada para pemenang bagi Pertandingan Anugerah Kualiti dan Inovasi KKDW 2023. Semoga pencapaian dan kejayaan ini akan terus menjadi inspirasi warga KEJORA dalam membudayakan inovatif dan kreatif.
Walau debur ombak menerpa,
Takkan laju perahu berhenti,
Walau hancur di hentam gempa,
Jiwa inovasi tetap di hati.
Bapak tani menanam padi,
Menuai arti keringat diri,
Semangat tinggi untuk berinovasi,
Lipat gandakan energi membangun negeri.