KURSUS PASUKAN KESELAMATAN KEBAKARAN (PKK) KEJORA TAHUN 2023

Seramai 31 orang anggota yang terdiri dari Pasukan Keselamatan KEJORA telah mengikuti Kursus Pasukan Keselamatan Kebakaran (PKK) KEJORA Tahun 2023 yang telah diadakan pada 4 hingga 6 Disember 2023 bertempat di Dewan KEJORA dan Balai Bomba & Penyelamat Bandar Penawar selama 3 hari dengan kerjasama penceramah PBK I (KUP) Encik Faizal Bin Ahmad, PB Encik Adib Aiman Bin Abd Manaf serta PB Encik Mohd Razi Bin Y.Yusoff pasukan Bomba Bandar Penawar.
Kursus Pasukan Keselamatan Kebakaran (PKK) KEJORA ini diadakan adalah untuk memberi pemahaman mengenai peranan sebagai “Responden Pertama” dalam menguruskan kecemasan kebakaran, keselamatan dan pencegahan kebakaran. Ia juga bertujuan mengenalpasti punca kebakaran dan perlindungan termasuk jenis peralatan kebakaran yang harus digunakan. Sehubungan itu, ia juga bertujuan untuk pengetahuan tentang aspek keselamatan terutama di tempat kerja, memahami tugas dan tanggungjawab serta membentuk kerjasama pasukan dalam menangani masalah kebakaran.
Jutaan terima kasih diucapkan kepada Pasukan Keselamatan KEJORA yang telah menjayakan kursus ini dengan penuh dedikasi dan jayanya.