SAMBUTAN MINGGU PERPADUAN PERINGKAT KEBANGSAAN TAHUN 2024

KEJORA telah menyertai rerurai Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) sempena Sambutan Minggu Perpaduan Peringkat Kebangsaan Tahun 2024 di Padang Plaza Angsana Johor Bahru bermula dari 23 hingga 26 Mei 2024.
Majlis Peluncuran Sambutan Minggu Perpaduan Peringkat Kebangsaan Tahun 2024 telah disempurnakan oleh Perdana Menteri Malaysia, YAB Datuk Seri Anwar Ibrahim. Di dalam ucapannya, beliau menyeru golongan muda agar mempertingkat dan mempertahankan perpaduan yang selama ini dinikmati oleh negara sekali gus menjadi generasi penerus yang bermakna untuk Malaysia.
Beliau menambah, tanggungjawab anak-anak muda, generasi muda, jangan anggap perkara ini satu ketentuan yang boleh diremehkan kerana negara boleh bangkit disebabkan semangat perpaduan, negara juga boleh hancur kerana perpecahan dan ketidaksefahaman perkauman. Kesepaduan antara kaum adalah kekuatan negara dan untuk itu, beliau menzahirkan penghormatan serta penghargaan kepada seluruh rakyat Malaysia kerana sentiasa menyokong semangat perpaduan.
Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan) YBrs. Pn Marlina binti Amir telah hadir mewakili Pengurus Besar KEJORA di majlis perasmian. Turut serta adalah Ketua Unit Komunikasi Korporat, En. Mohamad Azrul bin Shari.