LAWATAN KE AGENSI ANGKASA MALAYSIA, KUALA LUMPUR

Pada 11 Ogos 2023 (Jumaat), pihak KEJORA melalui Bahagian Pertanian dan Industri Asas Tani bersama Bahagian Hartanah dan Bahagian Teknologi Maklumat telah mengadakan lawatan ke Agensi Angkasa Malaysia (MYSA) untuk menimba ilmu dalam tatacara pengurusan data dan maklumat melalui aplikasi MALAYSIA MODERN AGRO FARMING SYSTEM (MyMAFS) yang dibangunkan oleh Agensi Angkasa Malaysia.
Lawatan ini telah dihadiri oleh Cik Siti Fazueri binti Radzali, Pengurus Bahagian Pertanian dan Industri Asas Tani, Datin Siti Azni binti Zakaria, Pegawai Teknologi Maklumat, Encik Yusri bin Mohd Yasir, Penolong Pegawai Rancangan Tanah dan Encik Syafiq bin Mohd Yusof, Penolong Pegawai Tanah. Manakala taklimat berkenaan Agensi Angkasa Malaysia dan sistem MyMAFS telah disampaikan oleh Y.Bhg. Encik Adnan bin Ismail, Timbalan Ketua Pengarah (R&D), Agensi Angkasa Malaysia.
Terima kasih diucapkan kepada Agensi Angkasa Malaysia yang sudi menerima lawatan dari KEJORA ini. Semoga lawatan ini menjadi pembuka jalan kepada kerjasama antara KEJORA dan MYSA pada masa akan datang.