LAWATAN KERJA YB TAN SRI DATO’ DR HAJI AZMI BIN ROHANI, SETIAUSAHA KERAJAAN JOHOR MERANGKAP PENGERUSI KEJORA KE IBU PEJABAT KEJORA SERTA WILAYAH KEJORA

Pada hari ini, 3 Julai 2023 bersamaan 14 Zulhijjah 1444H, YB Tan Sri Dato’ Dr. Hj Azmi bin Rohani, Setiausaha Kerajaan Johor merangkap Pengerusi KEJORA telah mengadakan lawatan kerja rasmi ke Ibu Pejabat KEJORA serta Wilayah KEJORA.
Sesi lawatan kerja ini dimulakan dengan suai kenal bersama Pengurusan KEJORA ke Bahagian serta Unit-Unit di KEJORA. Sesi suaikenal ini adalah salah satu kaedah untuk YB Tan Sri Dato’ Dr Setiausaha Kerajaan Johor mengenali setiap anggota KEJORA. Seterusnya, YB Tan Sri Dato’ Dr Setiausaha Kerajaan Johor telah diberikan taklimat pengurusan dan pembangunan KEJORA yang disampaikan oleh Pengurus Perancangan Strrategik. Taklimat ini merangkumi keseluruhan pencapaian KEJORA, fungsi, visi, misi serta hala tuju KEJORA.
Di dalam ucapan balasnya, YB Tan Sri Dato’ Dr Setiausaha Kerajaan Johor berpanjangan bahawa Pengurusan Kanan KEJORA perlu sentiasa peka dan bekerja dengan lebih kuat serta memastikan keberjayaan sesuatu program itu dicapai.
Di dalam rangka lawatan ini juga, YB Tan Sri Dato’ Dr Setiausaha Kerajaan Johor telah memberikan amanat kepada semua Anggota KEJORA dan seterusnya telah melancarkan Sistem Aktiviti KEJORA (SARA). Selain itu, Kg. Dato’ Abdul Ghani Othman Pengerang telah dinobatkan sebagai Johan pertandingan Kampung Unggul Wilayah KEJORA.
Lanjutan daripada kejuaraan ini, satu program konvoi bermotor yang diketuai oleh YB Tan Sri Dato’ Dr Setiausaha Kerajaan Johor ke Kg. Dato’ Abdul Ghani Othman. Di dalam program Akrab Komuniti ini, beberapa program telah diadakan antaranya sukan komuniti, pertandingan pondok tercantik dan sebagainya.
Turut serta dalam lawatan kerja ini adalah Timbalan Pengerusi KEJORA, YBhg. Dato’ Hj Abd. Halim bin Hj. Suleiman, Pengarah PTG Johor, YB Dato’ Hj Ashari bin Kasnan, Pegawai Daerah Kota Tinggi, Datin Paduka Hjh Hazlina Binti A.Jalil, ADUN Tg. Surat, YB Aznan bin Tamin, Pegawai Tadbir Johor Daerah Kota Tinggi, wakil Pegawai Daerah Kluang, serta tetamu jemputan yang lain.
Terima kasih Yang Berhormat Tan Sri Dato’ Dr Hj. Azmi bin Rohani, Setiausaha Kerajaan Johor merangkap Pengerusi KEJORA diatas kesudian mengadakan lawatan kerja ke Ibu Pejabat KEJORA serta Wilayah KEJORA.