MAJLIS PERHIMPUNAN BULANAN BULAN OGOS DAN KIBARKAN JALUR GEMILANG LEMBAGA KEMAJUAN JOHOR TENGGARA (KEJORA)

Bandar Penawar – Majlis Perhimpunan Bulanan Bulan Ogos dan Kibarkan Jalur Gemilang Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah berlangsung pada 27 Ogos 2023 di Dewan KEJORA Bandar Penawar.
Majlis dimulakan dengan Ceramah Pengukuhan Integriti Siri 4/2023 yang bertajuk Kesedaran Bahaya Penyalahgunaan Dadah yang disampaikan oleh Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK) Daerah Kota Tinggi.
Seterusnya, Majlis Perhimpunan Bulanan KEJORA Bagi Bulan Ogos dimulakan dengan bacaan doa dan lafaz Ikrar Rukun Negara. Yang Berbahagia Dato’ Hj. Mohd Rusdi bin Mohd Darus, Pengurus Besar KEJORA telah menyampaikan amanat kepada semua yang hadir pada pagi ini.
Di dalam ucapannya, YBhg. Dato’ mengucapkan tahniah kepada semua Warga KEJORA diatas pencapaian mengadakan beberapa program yang besar seperti Program Belia Desa Madani @KKDW, Program Hawa Madani Wilayah KEJORA, Majlis Menandatangani MoU KEJORA Mardi dan sebagainya.
Majlis perhimpunan pada kali ini diserikan dengan kehadiran Ketua-Ketua dan Wakil JPKK dari 35 Kampung Wilayah KEJORA untuk menerima Jalur Gemilang dari KEJORA. Ini adalah selaras dengan pertandingan Semarak Kampungku Merdeka yang akan berjalan serentak dengan juara akan dinilai berdasarkan kepada kriteria yang telah ditetapkan oleh Pengurusan KEJORA.
Memetik amanat YBhg. Tan Sri KSN, berkenaan pendekatan The G.R.E.A.T CIVIL SERVICE, beliau menekankan konsep GREAT iaitu, Tadbir Urus yang baik (Good Governance), Kepimpinan yang bertanggungjawab (Responsible), mempunyai empati atau Ihsan (Empathy), nilai kebertanggungjawaban (Accountable) dan fokus pada matlamat (Tenacity of Purpose). Untuk itu, semua Anggota KEJORA dinasihatkan untuk sama-sama meneliti dan memahami pendekatan ini.
Tahniah kepada semua yang hadir dan kibarkanlah Jalur Gemilang selaras dengan tagline sambutan Kemerdekaan Malaysia ke-66 iaitu Tekad Perpaduan Penuhi Harapan.