PROGRAM BINA INSAN (PBI) SIRI 1 – “INSAN BERPRESTASI TINGGI” DI BAWAH SKIM PEMBANGUNAN KESEJAHTERAAN RAKYAT (SPKR) WILAYAH KEJORA TAHUN 2023

KEJORA melalui Bahagian Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa (PSPD) telah melaksanakan Program Bina Insan (PBI) Siri 1 dengan tajuk “Insan Berprestasi Tinggi” di bawah Skim Pembangunan Kesejahteraan Rakyat (SPKR) Wilayah KEJORA pada 6 hingga 8 Oktober 2023 bertempat di Imperial Heritage, Melaka.
Seramai 50 orang peserta yang merupakan kumpulan sasar di dalam Wilayah KEJORA telah mengikuti program yang dilaksanakan.
Selaras dengan skop PBI Siri-1 ini, peserta dibekalkan dengan pelbagai teknik dan kemahiran termasuklah pengurusan perniagaan, kewangan, pemasaran terkini termasuklah pemasaran secara on-line serta teknik-teknik jualan dan lain-lain.
Program ini juga bertujuan untuk menyuntik semangat berdikari serta menyedarkan peserta kepada peluang- peluang perniagaan serta strategi – strategi yang berkesan dalam meningkatkan lagi hasil jualan dan keuntungan. Sekaligus menganjak paradigma komuniti luar bandar khususnya dalam Wilayah KEJORA agar mampu berdikari pada masa hadapan.
Semoga program yang dijalankan selama tiga hari ini dapat memberi manfaat kepada para peserta serta dapat menimba ilmu pengetahuan yang baharu.