PROGRAM HAWA MADANI WILAYAH KEJORA TAHUN 2023

Bermula dari 5 hingga 6 Ogos 2023 yang lalu, dengan bertemakan “KASIH WANITA”, telah berlangsung Program Hawa Madani Wilayah KEJORA Tahun 2023 di Perkarangan & Dewan KEJORA, Bandar Penawar.
Majlis perasmian penutup telah disempurnakan oleh Yang Berhormat Datin Paduka Hajah Hazlina binti Jalil, Pegawai Daerah Kota Tinggi merangkap Ahli Lembaga Pengarah KEJORA. Di dalam ucapan perasmian, YB Datin Paduka Hjh Hazlina binti Jalil mengucapkan terima kasih kepada KEJORA kerana telah mengadakan pelbagai aktiviti dalam usaha membantu meningkatkan taraf ekonomi kaum hawa terutama di dalam Daerah Kota Tinggi & Kluang. Beliau juga mengucapkan tahniah dan bangga kepada KEJORA kerana berjaya mengumpulkan wanita di Wilayah Johor Tenggara untuk bersatu dalam memastikan program berjalan dengan lancar.
Di dalam majlis ini, beberapa penyerahan telah disampaikan antaranya, penyerahan sumbangan kepada Surau dan Masjid yang berdaftar di DUN Penawar, penyampaian Geran Projek Pasar Suri Wilayah KEJORA kepada Persatuan Muslimah Prihatin Pengerang berjumlah RM5,000.00, Penyampaian Geran Pertubuhan Wanita Wilayah KEJORA berjumlah RM10,000.00 kepada sertiap persatuan merangkumi Pertubuhan PUSPANITA Cawangan Kecil KEJORA, Persatuan Ibu Tunggal Wilayah KEJORA (PITRA) dan Persatuan Muslimah Prihatin Pengerang (MUSLIMAH). Selain itu juga, turut disampaikan adalah pemenang kepada pertandingan Aerofiton, Pertandingan Mewarna Batik serta pelbagai pertandingan lain.
Terlebih dahulu, ketibaan Yang Berhormat Datin Paduka telah disambut dengan paluan Hadrah dari Wanita Kampung Johor Lama. Kelainannya pada kali ini, KEJORA telah menampilkan artis dari kaum wanita iaitu Elyana dan Chombi bagi mezahirkan Malam Hawa Madani.
Turut hadir dalam majlis perasmian ini ialah, Yang Berhormat Puan Fauziah binti Misri, ADUN Penawar, Puan Marlina binti Amir, Timbalan Pengurus Besar (Pengurusan) KEJORA, Puan Hajah Zihan binti Ismail, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Pengerang, wakil-wakil PUSPANITA, Pengurusan Kanan KEJORA, Pengerusi Masjid dan Surau DUN Penawar, kaum hawa Wilayah KEJORA dan lain-lain lagi.
Terima kasih kepada semua yang menjayakan Program Hawa Madani Wilayah KEJORA Tahun 2023 dan semoga kita akan berjumpa lagi di program yang lain.
#PenerajuTerasKemakmuran