PROGRAM PENGUPAYAAN ANAK YATIM WILAYAH KEJORA

KEJORA telah mengadakan Proram Pengupayaan Anak Yatim Wilayah KEJORA bermula 19 hingga 21 Disember 2022 bertempat di Kem Permata Resort, Alor Gajah, Melaka dengan kerjasama Pertubuhan Yayasan Kebajikan Al Husna Wilayah Johor Tenggara dan Pertubuhan Kebajikan Anak-Anak Yatin Islam Bandar Tenggara.
Program ini dihadiri seramai 60 anak yatim di sekitar Wilayah KEJORA. Program ini merangkumi 2 komponen iaitu Program Seminar dan Motivasi di Kem Permata Resort, Melaka dan Lawatan Sambil Belajar ke 4 tempat di sekitar Melaka iaitu Kompleks Al Falak Khawarizmi, Muzium Kapal Selam, Masjid Selat Melaka serta The Shore Sky Tower.
Kesemua peserta anak yatim telah diberi penekanan berkaitan pembangunan jati diri serta ilmu pengetahuan baharu seperti latihan memanah, merentasi halangan, serta pengetahuan berkaitan ilmu falak.
Semoga ilmu dan pengetahuan yang diperolehi oleh semua peserta dapat diadaptasi dengan baik dalam usaha KEJORA memastikan keupayaan anak yatim sebagai satu kemenjadian di dalam Wilayah KEJORA disamping pemangkin pembangunan modal insan di wilayah KEJORA.
#PenerajuTerasKemakmuran