Program Peningkatan Pendapatan (PPP) dan Skim Pembangunan Kesejahteraan Rakyat (SPKR) Wilayah KEJORA

KEJORA terus prihatin membantu meningkatkan pendapatan isi rumah kumpulan sasar melalui Program Peningkatan Pendapatan (PPP) dan Skim Pembangunan Kesejahteraan Rakyat (SPKR) Wilayah KEJORA.

Alhamdulillah, pada 19 dan 21 April 2021, KEJORA melalui Bahagian Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa (PSPD) telah membuat penyerahan peralatan bantuan PPP kepada 13 peserta. Objektif program ini adalah untuk meningkatkan pendapatan golongan miskin tegar, miskin dan Berpendapatan Rendah B40 di luar bandar melalui penglibatan mereka di dalam projek-projek ekonomi yang dapat berupaya meningkatkan taraf hidup dan kualiti hidup. Bantuan ini juga dapat membantu menambahkan pendapatan isi rumah dalam menghadapi cabaran ekonomi yang tidak menentu dan wabak Covid-19 yang sedang melanda di negara kita. Sesi penyerahan peralatan tersebut telah disampaikan oleh Encik Sh Khayulzahri bin Sh A. Raof (Pengurus Pembangunan Sosial dan Pemajuan Desa) bagi mewakili pihak Pengurusan KEJORA, Penghulu-Penghulu Mukim, Ketua-Ketua Kampung dan Penggerak Wilayah KEJORA.

Pihak Pengurusan KEJORA merakamkan ucapan tahniah dan selamat maju jaya kepada 13 peserta PPP yang terpilih iaitu;
1. PUAN LEHA BINTI BAHAL
2. PUAN NURUL HASYIMA BINTI ABDUL RAHMAN
3. PUAN MOHAMAD YUSRI BIN TUMIRAN
4. PUAN JUNIDAPAIZAH BINTI OSMAN
5. ENCIK SUMARDI BIN SUPRIYANTO
6. PUAN WAN RAMLAH BIN WAN SALLEH
7. PUAN AWA BINTI HUSIN
8. PUAN JULEZA BINTI JELANI
9. PUAN AZLINA BINTI MUHAMMAD @YUSIN
10. ENCIK NORSHAHNIZAM BIN ROSLAM
11. PUAN NOOR ASMAH BINTI KASIM
12. PUAN ZAIRUNAH BINTI MADON
13. PUAN NORAINI BINTI MOHAMED

Semoga usaha dan bantuan ini dapat meringankan beban penerima manfaat yang kurang berkemampuan dan sedikit sebanyak dapat menggembirakan mereka walaupun dalam menghadapi cabaran ekonomi yang tidak menentu.

#luarbandarsejahtera
#kplb
#kejora
#jubliemaskejora
#penerajuteraskemakmuran