SEMINAR PECUTAN AKHIR SPM SIRI 1 WILAYAH KEJORA TAHUN 2023

18 Januari 2023 – Lembaga Kemajuan Johor Tenggara (KEJORA) telah melaksanakan Seminar Pecutan Akhir SPM Siri 1 Wilayah KEJORA Tahun 2023 dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri Johor (JPN Johor) , Pejabat Pendidikan Daerah Kota Tinggi, Kluang dan Kulai di Dewan Besar Kolej Profesional Mara, Bandar Penawar.
Program seminar ini merupakan program lanjutan Program Pintar@MyGuru 2022 yang melibatkan 1000 orang pelajar dengan pecahan 500 orang pelajar Tingkatan 5 dari Sekolah Menengah dan 500 orang pelajar Darjah 6 dari Sekolah Rendah di dalam Wilayah KEJORA yang terdiri daripada kalangan KIR Miskin Tegar/ Miskin dan B40.
Pelaksanaan seminar siri 1 ini dilaksanakan dengan pengisian subjek Bahasa Inggeris dan Sejarah. Pelajar-pelajar ini didedahkan dengan teknik menjawab soalan serta modul ulang kaji yang efektif.
Majlis perasmian telah disempurnakan oleh Timbalan Pengurus Besar (Pembangunan) KEJORA, En. Daud bin Abd Rahman. Turut hadir adalah Encik Noor Azam bin Yusoff; Timbalan PPD Sektor Pembangunan PPD Kota Tinggi, Encik Mohd Khairulnisa Bin Nashuri; Pegawai SISC + TVET PPD Kulai, Encik Hazawi bin Raya ; Penolong Pegawai Pendidikan Pemulihan PPD Kluang serta guru-guru pengiring di 18 buah sekolah Wilayah KEJORA.
Semoga pelajar-pelajar ini mendapat keputusan yang cemerlang di dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia Tahun 2023.